μία μοναδική εμπειρία διαμονής στη Μάνη στην άκρη μεταξύ ουρανού και θάλασσας...

Ο Λευκός Θησαυρός της Μάνης

Γνωρίζατε ότι η Μάνη δεν παράγει μόνο ελαιόλαδο αλλά και αλάτι; Ένα από τα πιο αγνά και φυσικά προϊόντα της γης, ο "ανθός αλατιού" ή αλλιώς "αφρίνα", συλλέγεται εδώ και αιώνες από τα βραχώδη παράλια της περιοχής, χαρίζοντας μοναδική γεύση και θρεπτικά συστατικά στα μανιάτικα τραπέζια.

Ένα δώρο της φύσης που διατηρείται αναλλοίωτο από τον χρόνο και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της μανιάτικης ζωής και γαστρονομίας.

Η Άγρια Ομορφιά της Μάνης και το Θαλασσινό της Αλάτι

Η Μάνη είναι ένας τόπος ευλογημένος, ένας τόπος που η φύση δεν λυπήθηκε να προικίσει με πλούσια αγαθά. Οι σμιλεμένοι από τον χρόνο βράχοι, οι ανεμοδαρμένες ακτές και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή του πιο αγνού φυσικού αλατιού. Στα χωριά όπως η Χοτάσια και η Αρφίγκια, όπου η εκτεταμένη ακτογραμμή και οι φυσικές αλυκές (ή λεκάνες) που έχουν σχηματιστεί στα βράχια παράγουν άφθονο αλάτι, οι ντόπιοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη συλλογή του. Ωστόσο, σε ολόκληρη τη Μάνη, οι κάτοικοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την πανάρχαια παράδοση της συλλογής αλατιού απευθείας από τη θάλασσα, ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους που έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες στον χρόνο.


Η Συλλογή: Μια Ιεροτελεστία της Φύσης

Στις φυσικές πέτρινες λεκάνες που σχηματίζουν τα βράχια, το θαλασσινό νερό εγκλωβίζεται και, με την επίδραση του ήλιου, εξατμίζεται, αφήνοντας πίσω του τον πολύτιμο λευκό θησαυρό: το αλάτι. Οι ντόπιοι, με μεταλλικές κουτάλες και ψάθινα καλάθια, μαζεύουν προσεκτικά τους κρυστάλλους του αλατιού, προσέχοντας να επιλέξουν σημεία απομονωμένα, όπου τα βράχια είναι απάτητα και αμόλυντα. Στη συνέχεια, το αλάτι καθαρίζεται με το χέρι, απομακρύνοντας φύκια και μικρά φυσικά υπολείμματα, όπως πετρούλες και άλλες προσμίξεις, πριν αποθηκευτεί σε γυάλινα δοχεία για οικιακή χρήση.


Η Σημασία του Αλατιού στη Μανιάτικη Παράδοση

Δεν είναι τυχαίο που η Μάνη ανέπτυξε μια γαστρονομία πλούσια σε παστά εδέσματα. Το περίφημο σύγκλινο, τα μανιάτικα λουκάνικα και οι ελιές χρειάζονται άφθονο αλάτι για να συντηρηθούν και να αναδείξουν τη μοναδική γεύση τους. Σε αυτήν την παράδοση συνεχίζει να συμμετέχει και η οικογένεια του Akrolithi Boutique Hotel, που συλλέγει το δικό της αλάτι και το χρησιμοποιεί αγνό και ακατέργαστο σε όλα τα γεύματα που προσφέρει.


Μια Εμπειρία Ζωής στο Akrolithi Boutique Hotel

Το Akrolithi Boutique Hotel, σκαρφαλωμένο σε μια βραχώδη πλαγιά με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Οιτύλου, δεν είναι απλώς ένα κατάλυμα – είναι μια εμπειρία. Εδώ, ο επισκέπτης δεν απολαμβάνει μόνο τη φιλοξενία πολυτελών πετρόκτιστων πύργων και την ανεπανάληπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο, αλλά βιώνει και την αυθεντική γεύση της Μάνης μέσα από ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό με πιστοποίηση, εμπλουτισμένο με το φυσικό αλάτι της περιοχής.

Η Μάνη είναι ένας τόπος που δίνει απλόχερα τα δώρα της φύσης. Το αλάτι, το ελαιόλαδο, τα βότανα και η μοναδική ατμόσφαιρα του τοπίου κάνουν κάθε εμπειρία μοναδική. Αν αναζητάτε ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και την ανεξερεύνητη ομορφιά, τότε η Μάνη και το Akrolithi Boutique Hotel σας προσκαλούν να γευτείτε την αγνότητα και την αλμύρα της ίδιας της ζωής.