μία μοναδική εμπειρία διαμονής στη Μάνη στην άκρη μεταξύ ουρανού και θάλασσας...

προστατεύουμε την υγεία σας

Πολιτική Covid Ακρολίθι

Το Akrolithi Boutique Hotel & Guesthouse στη Μάνη δεσμεύεται να σας παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον που να ευθυγραμμίζεται με τα πρωτόκολλα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τους κανονισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του COVID-19.

πολιτική
covid
ακρολίθι

Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

 

Ακολουθούμε τα διεθνή και εθνικά πρωτόκολλα υγείας για τον Covid 19

 

Στο κατάλυμά μας τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα απολύμανσης τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια με αυξημένη ευαισθησία. Το συγκρότημα μας αποτελείται από 6 κτήρια (πύργους) τα οποία είναι αυτόνομα και βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Με αυτή την διάταξη δεν υπάρχει συνωστισμός πολλών δωματίων στο ίδιο επίπεδο. Είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε εξαιρετικές εμπειρίες διαμονής.

Επαναπροσδιορίζουμε τα ήδη αυστηρά πρότυπα καθαρισμού και ασφάλειας παρέχοντας βελτιωμένη εκπαίδευση στα μέλη της ομάδας μας, αυξημένες διαδικασίες καθαρισμού δημόσιων χώρων και προσαρμοσμένες υπηρεσίες τροφίμων και ποτών, για να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν μια διαμονή χωρίς ανησυχίες. Κρίνουμε σημαντικό να επικοινωνήσουμε μαζί σας τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις μας. Οι ομάδες μας διεξάγουν αυστηρά τον καθαρισμό όλων των χώρων φιλοξενίας ακολουθώντας επιμελώς τα πρωτόκολλα καθαρισμού, υγιεινής και απολύμανσης. Αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν:

 

Ιατρική υποστήριξη για τους επισκέπτες

Προκειμένου να προσφέρουμε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη που μπορεί να την χρειαστεί, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης. Το Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης και ο Δρ Μαριόλης Ανάργυρος, καλά μορφωμένοι άνθρωποι των οποίων η πρώτη προτεραιότητα είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με επίκεντρο τον ασθενή στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Μάνη και όσους ζουν ή εργάζονται στη Μάνη.

 

 

Δημόσιοι χώροι

Ξεκινώντας με τους δημόσιους χώρους και τις περιοχές με υψηλή κίνηση, προχωρούμε πάνω και πέρα από τα κανονικά μας πρωτόκολλα. Η συχνότητα καθαρισμού έχει αυξηθεί κατά τη χρήση κατάλληλων προϊόντων απολύμανσης και πολύ εκπαιδευμένου προσωπικού. Έχουμε επίσης επενδύσει στην τεχνολογία νεφελοποιητή και αντισυπτικά με αντιβακτηριδιακή δράση – πιστοποιημένα απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την απολύμανση δημόσιων χώρων (συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων, της σκάλας, του ανελκυστήρα) και την αυξημένη πολιτική καθαρισμού για κάρτες-κλειδιά και συσκευές που μοιράζονται οι συνεργάτες.Τέλος, έχει πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη μυοκτονία σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης.

 

Απολυμαντικό χεριών

Σταθμοί απολύμανσης χεριών είναι εγκατεστημένοι σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το ξενοδοχείο, όπως είσοδοι, ρεσεψιόν, ασανσέρ, εστιατόριο και μπαρ, δημόσιες τουαλέτες, φουαγιέ δαπέδου.

 

Δωμάτια & Στούντιο

Σε όλα τα δωμάτιά μας, έχουμε ανεβάσει τα αυστηρά μας πρωτόκολλα για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών με προτεινόμενα και εγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού, συγκεκριμένα με νεφελοποιητή. Έχουμε επίσης δημιουργήσει ένα ειδικό σχέδιο για την επιπλέον απολύμανση των περιοχών των επισκεπτών που συχνότερα αγγίζονται π.χ. διακόπτες φωτός, λαβές πορτών, τηλεχειριστήρια, θερμοστάτες και άλλα. Τα κλινοσκεπάσματα πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με κατάλληλα πιστοποιημένα απολυμαντικά(συγκεκριμένα για Covid-19) .Επιπλέον, έχουμε αφαιρέσει όλες τις ανέσεις χαρτιού από την αίθουσα (στυλό, χαρτί, κατάλογος επισκεπτών) αλλά θα είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Ακολουθώντας την ΚΥΑ υπ’ αρ. 1881/29.5.2020 και τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου μεταβλήθηκε η ώρα check in από τις 3:00 μμ και check out μέχρι τις 11:00πμ.

Έχουμε επενδύσει σε νέες τεχνολογίες για να σας προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη και ασφαλή εμπειρία.
Οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το προ-check-in για να αποφύγουν τις γραμμές και τους υπερπλήρεις σταθμούς και θα επισκεφθούν τη ρεσεψιόν κατά την άφιξη για να πάρουν το κλειδί του δωματίου τους. Επίσης, όλα τα μενού, ο κατάλογος ξενοδοχείων του ξενοδοχείου και οι πληροφορίες της περιοχής θα είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες μας μέσω ηλεκρονικών τρόπων.

Η επιχείρηση τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο όλων των ατόμων που διέμειναν στο ξενοδοχείο -όνομα, εθνικότητα, αριθμός διαβατηρίου/ταυτότητος ,ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)-, ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να τακτοποιηθεί εκ των υστέρων, σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και ενημερώνει όλους τους επισκέπτες ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας.

 

 

Κανονισμοί διαμονής

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανησυχίες σχετικά με το νέο κορωνοϊό (covid-19), καθιερώσαμε κανόνες διαμονής ώστε μαζί με τα κατάλληλα πρωτόκολλα υγιεινής και τις διαδικασίες λειτουργίας, να εξασφαλίζεται η ευημερία των επισκεπτών μας κατά τη διαμονή τους μαζί μας. Αυτοί οι κανόνες διαμονής περιλαμβάνουν:

  • Προσεγγίζοντας οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο εξυπηρέτησης (ρεσεψιόν, μπαρ, μπουφέ), συστήνουμε στους επισκέπτες μας να τηρούν απόσταση ενάμιση (1.5) μέτρου από τον επόμενο σε σειρά προτεραιότητας.
  • Παρέχουμε στους επισκέπτες μας μάσκα προσώπου, γάντια και αντισηπτικό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
  • Ενημερώνουμε για τη μέγιστη χρήση του ανελκυστήρα μας από δύο ενήλικες, με σύσταση χρήσης μάσκας προσώπου.
  • Το πρωινό μας σερβίρεται στην αυλή και θα γίνετε με προσυνεννόηση για αποφυγή συνωστισμού.Τα τραπεζάκια έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να υπάρχουν οι ανάλογες αποστάσεις.
  • Μειώσαμε κατά 1/3 τη χωρητικότητα των εστιατορίων μας, διαμορφώνοντας τους χώρους ώστε να τηρούνται οι νέες απαιτούμενες αποστάσεις. Προσαρμόσαμε τον μπουφέ πρωινού ούτως ώστε όλα μας τα εδέσματα να σερβίρονται χωρίς την χρήση κοινόχρηστου σκεύους (λαβίδας). Όλες οι συσκευασίες είναι μιας χρήσης, οικολογικές, και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται, είναι υγειονομικά κατάλληλα για τις ενδεδειγμένες θερμοκρασίες.
  • Συστήνουμε τους επισκέπτες μας κατά την είσοδο και έξοδο τους στο εστιατόριό μας να χρησιμοποιούν το ειδικό απολυμαντικό χεριών που είναι τοποθετημένο για τον συγκεκριμένο σκοπό σε όλες τις εισόδους των εστιατορίου μας.
  • Για την υπηρεσία Room Service των επισκεπτών μας, ορίσαμε νέες διαδικασίες παραγγελίας, παράδοσης και παραλαβής δίσκου στο δωμάτιο τους, προς διευκόλυνση τους.
  • Για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων υγείας από αγαθά ή/και υπηρεσίες τρίτων που καταναλώνονται εντός ξενοδοχείου, δεν επιτρέπουμε εξωτερικές υπηρεσίες παράδοσης φαγητού (delivery).
  • Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να έρχονται σε επαφή με οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μας για προτάσεις ή/και παρατηρήσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία μας.
  • Στόχος μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εξατομικευμένων υπηρεσιών.
  • Όλα τα μέλη των ομάδων μας είναι ενθουσιώδεις επαγγελματίες, στη διάθεση των επισκεπτών μας, ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματά τους.

 

 

Εστιατόριο μπαρ

Στο εστιατόριο μας τηρούμε τη ρύθμιση της απόστασης ασφαλείας και συμμορφωθήκαμε με τα υποχρεωτικά όρια χωρητικότητας. Θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε την υπηρεσία τροφίμων σύμφωνα με τις συστάσεις για την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, θα καθαρίσουμε βαθιά και θα απολυμάνουμε, μετά από κάθε χρήση, τραπέζια, καρέκλες καθισμάτων και μηχανήματα πληρωμής. Η υπηρεσία δωματίου θα συνεχίσει επίσης να λειτουργεί με αυστηρά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειάς σας.

 

Μέτρα προστασίας προσωπικού

Για τους εργαζόμενους μας, η εταιρεία μας έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

  • Τηρούνται οι περιορισμοί για μειωμένο αριθμό ατόμων στον χώρο εργασίας τους.
  • Χορηγήσαμε προληπτικά όλο τον προβλεπόμενο προστατευτικό εξοπλισμό.
  • Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα συνεχούς απολύμανσης επιφανειών εργασίας, καθώς και χώρων κοινόχρηστων και ιδιωτικών.
  • Λάβαμε μέτρα για τον περιορισμό κοινωνικών συναθροίσεων προσωπικού και τηρείται η ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων (1,5+ μέτρα).
  • Ως μέρος της δέσμευσής μας για την υγεία και την ευημερία των επισκεπτών, των εργαζομένων και της κοινωνίας μας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο κορωνοϊό 2019 (covid19) με τακτικές ενημερώσεις και καθοδήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και το Υπουργείο Υγείας, καθώς κι από πρόσθετους κυβερνητικούς και
  • Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Με βάση την καθοδήγηση που έχουμε λάβει και τη γενική κατάσταση της ετοιμότητας μας, είμαστε βέβαιοι ότι οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες μας εξακολουθούν να είναι ασφαλείς και οι ομάδες μας έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.

 

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλο το προσωπικό της επιχείρησής μας που σε αυτές τις άνευ προηγουμένου περιστάσεις επιδεικνύει υψηλότατο επίπεδο ατομικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης. Πέραν της άμεσης τήρησης αυστηρών κανόνων υγιεινής, λειτουργίας, επικοινωνίας και συντονισμού, αποτελούν υποδειγματικούς οικοδεσπότες.

Εκτιμούμε κάθε επισκέπτη που μας τιμά με την παρουσία του στον προορισμό μας στην μαγευτική Μάνη μας. Σας ευχαριστούμε!